Arta ne aduce mereu împreună | Mesajul Directorului

Arta ne aduce mereu împreună | Mesajul Directorului

Arta ne aduce mereu împreună | Mesajul Directorului

Citește mesajul din acest an al Magdei Catone, Directorul Onorific al Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, care se va desfășura în perioada 17 – 23 iulie 2022, în stațiunea 2 Mai.

După o primă ediție online, în care pandemia ne-a ținut la distanță, privați de bucuria întâlnirii cu un public real, iată că putem din nou să respirăm împreună sub același acoperiș sau în aer liber, în săli de teatru și de cinema.

 

Sub patronajul magicei cifre 2, în 2022 celebrăm marele dar al artei de a ne aduce mereu împreună, la a doua ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, în perioada 17 – 23 iulie. Și cum ne aflăm în plin sezon estival, nu puteam găsi alt loc mai potrivit decât la malul mării din stațiunea 2 Mai…

 

Cu aceeași tenacitate ca în trecut, luptăm și acum pentru același crez: teatrul și filmul sunt arte colective pentru, cu și despre oameni. Iar acolo unde răul se infiltrează în societate pentru a dezbina, arta poate cuceri prin iubire și solidaritate.

 

De aceea, pentru turiști, localnici, hoinari, cinefili și iubitori de teatru de toate vârstele din județul Constanța și de oriunde, am conceput un program de o săptămână, bogat în evenimente și manifestări culturale diverse, de la concerte și proiecții de film în aer liber și până la spectacole, întâlniri cu artiști de marcă și ateliere de teatru pentru copii.

 

Acest festival a fost clădit pentru a cinsti imaginea și forța creatoare a actorului Șerban Ionescu și nu găsesc altă cale de a îndeplini o astfel de misiune decât aducând în prim-plan artiști tineri și efervescenți, care merită încurajați și sprijiniți pentru pasiunea, curajul și creativitatea lor.

 

Pentru a nu privi înapoi cu mânie și pentru a prevedea pericolele ori potențialul viitorului, arta trebuie să rămână mereu ancorată în prezent. Iar prezentul aparține tinerilor creatori de teatru și film pe care abia aștept să îi cunoașteți.

 

Să ne revedem cu bine la a doua ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”!

MAGDA CATONE

Director Onorific al Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”

Comments (4)

 1. Tora Vasilescu

  mai 14, 2022 at 8:22 am

  Nu-mi ramane decat emotia, cu lacrimi in ochi,la gandul cat de greu „a platit”Serban Ionescu, marele sau talent actoricesc!
  Il am in amintire, ca frate spiritual!
  In rest, prezentul, apartine tinerilor!

 2. Teodora Marghitoiu

  mai 15, 2022 at 4:07 am

  Bravo, tuturor! Felicitari Magda si Carol!

 3. Spalatelu Amalia

  mai 17, 2022 at 6:59 pm

  Felicitari, Magda !

 4. Daniela Nane

  iunie 17, 2022 at 5:25 pm

  Felicitări, Magda! Să ne vedem cu bine și la 2Mai!

Lasa comentariu