OPEN CALL pentru tineri creatori de teatru și film

OPEN CALL pentru tineri creatori de teatru și film

OPEN CALL pentru tineri creatori de teatru și film

Astăzi, 15 mai 2022, se dă startul înscrierilor la cea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu” care se va desfășura în perioada 17 – 23 iulie 2022, în stațiunea 2 Mai. Aflați mai multe detalii despre condițiile de participare și oportunitățile oferite tinerilor creatori de teatru și film din acest comunicat.

» Înscriere online până pe 11 iunie 2022

Pentru a sprijini și promova tânăra generație de creatori de teatru și film din România a doua ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu” își propune să aducă în prim-plan cele mai recente spectacole și scurtmetraje realizate de artiști și artiste aflați la început de drum. 

 

Absolvenții din ultimii ani ai facultăților/universităților de teatru și film din întreaga țară sunt invitați să-și înscrie creațiile, până pe 11 iunie 2022, prin completarea unor formulare online disponibile pe siteul festivalului, în secțiunea ÎNSCRIERI.

La ediția curentă pot fi înscrise spectacole care au avut premiera în 2021 sau 2022 și scurtmetraje realizate în ultimii trei ani, cu condiția ca majoritatea membrilor echipelor de creație să-și fi terminat studiile de licență sau master nu mai târziu de anul 2020. 

» Jurizare

După finalizarea acestei etape, o comisie de evaluare formată din membri ai echipei artistice a festivalului va selecta 5 spectacole și 10/12 scurtmetraje, iar anunțul oficial al acestei selecții va fi făcut public, printr-un comunicat de presă, pe 15 iunie 2022.

 

Spectacolele și scurtmetrajele vor fi prezentate în fața publicului din 2 Mai, între 17 și 23 iulie 2022, în cadrul a două secțiuni competiționale. Componența juriului din acest an va fi dezvăluită în curând. 

 

Pentru mai multe detalii despre condițiile de eligibilitate și desfășurare a acestui OPEN CALL, cei interesați sunt invitați să consulte Regulamentul de participare la cea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. 

» Câștigătorii primei ediții 

La prima ediție a festivalului a existat o unică secțiune competițională dedicată tinerilor creatori de teatru. Juriul a fost format din Cristiana Gavrilă, teatrolog și coordonator al programului 9G la TNB, Maria Rotar, director adjunct al Teatrului Excelsior București și Slava Sambriș, regizor și director artistic la Teatrul „Luceafărul” din Chișinău

 

Din cele aproape 50 de spectacole înscrise la OPEN CALL au fost selectate 8 creații pentru secțiunea competițională de teatru: Agamemnon, Bad Feminist, Bad Jews, Cosmonauți sau Dincolo e mai bine…, Cum vă place, Mamă, mi-am pierdut mâna!, Un copil pe un litru de benzină și Un om egal un omÎn 2021 au fost acordate 7 premii: 

 

» Cel mai bun spațiu teatral

Ruxandra Manole pentru scenografia spectacolului  Agamemnon de Rodrigo García

 

» Cel mai bun actor într-un rol secundar

 Adrian Ionescu pentru rolul Jonah din spectacolul Bad Jews de Joshua Harmon

 

» Cea mai bună actriță într-un rol secundar 

Maruca Băiașu pentru rolul Uria Shelley din  spectacolul Un om egal un om după Bertolt Brecht și pentru rolurile Mama și Katia din spectacolul Mamă, mi-am pierdut mâna! de Mașa Kontorovici 

 

» Cel mai bun actor într-un rol principal 

David Drugaru pentru rolul Galy Gay din spectacolul Un om egal un om după Bertolt Brecht

 

» Cea mai bună actriță într-un rol principal

Csenge Kaszás pentru rolul Rosalinda din spectacolul Cum vă place de William Shakespeare

 

» Cea mai bună regie 

Máté Szilvay pentru regia spectacolului Cum vă place de William Shakespeare

 

» Cel mai bun spectacol

Cum vă place de William Shakespeare

Lasa comentariu