TARAF DE CALIU în deschiderea celei de-a doua ediții

TARAF DE CALIU în deschiderea celei de-a doua ediții

TARAF DE CALIU în deschiderea celei de-a doua ediții

Cea mai renumită trupă de muzică lăutărească din România, care a făcut furori pe marile scene ale lumii, va susține un concert inedit în cadrul evenimentului inaugural al celei de-a doua ediții a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. Cu această ocazie, organizatorii anunță introducerea unei noi secțiuni în structura festivalului. 

» Taraf de Caliu la Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”

Pe 17 iulie 2022, de la ora 20:00, publicul este invitat la Centrul de Agrement din 2 Mai pentru a sărbători începutul unei noi ediții dedicate tinerilor creatori de teatru și film. Gala de deschidere va fi urmată de un concert de neuitat al Tarafului de Caliu. 

Ne bucurăm că putem include în desfășurarea celei de-a doua ediții încă o secțiune care se va numi simplu: CONCERT. Cu atât mai mult ne bucurăm cu cât ea va deschide și festivalul din acest an. Dar cea mai mare bucurie a noastră vine la gândul că primul concert va fi susținut de Taraf de Caliu. Suntem pur și simplu în extaz! Pentru că artiștii Tarafului de Caliu sunt niște muzicieni de o virtuozitate unică și de un talent genuin și pentru că și Tatei îi plăcea muzica lăutărească, nu pot să-mi închipui o potriveală mai mare pentru inaugurarea acestei ediții.

CAROL IONESCU, Director artistic, Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”

» Taraf de Caliu la Filarmonica din Praga

În 2019, de Ziua Internațională a Romilor, ritmurile muzicii lăutărești autentice au răsunat în sala principală de la Rudolfinum a Filarmonicii Cehe, în aplauzele unui auditoriu fascinat de virtuozitatea lui Caliu și a tarafului său. 

» Taraf de Caliu la Edinburgh International Festival 

Foștii membri de la Taraf de Haïdouks, care au încântat publicul de pe întreg mapamondul mai bine de trei decenii și s-au reunit de câțiva ani sub numele Taraf de Caliu sunt prezenți în programul oficial din 2022 al prestigiosului Edinburgh International Festival. Dar înainte de a participa la unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru din lume, se opresc și la 2 Mai pentru a deschide a doua ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. 

Mai presus de orice, un festival este un prilej de sărbătoare. Cu alte cuvinte, un prilej de maximă bucurie. Având această credință, facem tot ce ne stă în putință să aducem la 2 Mai atât creatori de teatru și film aflați la început de drum, care au nevoie de sprijin și vizibilitate, cât și artiști remarcabili, ale căror creații ne inspiră și ne fascinează. De aceea, suntem nespus de bucuroși și onorați că putem alătura acestui foarte tânăr festival un nume cu o asemenea rezonanță: Taraf de Caliu.

ANDREEA CIOCÎRLAN, Director PR & Comunicare, Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”

Comment (1)

  1. Selina

    august 18, 2022 at 8:51 am

    Pur si simplu nu as putea parasi site-ul dvs. inainte de a sugera ca mi-au placut informatiile standard pe care o persoana le ofera oaspetilor dvs.? Va fi din nou des pentru a verifica postarile noi

Lasa comentariu