#FestivalulContinuă | Microstagiune de teatru tânăr la TNB

#FestivalulContinuă | Microstagiune de teatru tânăr la TNB

#FestivalulContinuă | Microstagiune de teatru tânăr la TNB

Între 3 și 7 septembrie 2022, spectacolele aflate în competiția oficială a Festivalului de Teatru și Film “Șerban Ionescu” se pot vedea la Sala Mică a Teatrului Național “I.L. Caragiale” din București. Intrarea este gratuită și se face pe bază de rezervări online la adresa contactfestserbanionescu@gmail.com. 

#FestivalulContinuă – premiul tinerei generații

A doua ediție a Festivalului de Teatru și Film “Șerban Ionescu”, desfășurată la 2 Mai, s-a încheiat pe 23 iulie 2022 cu o gală de decernare a premiilor pentru tinerii creatori de teatru și film. Pe lângă cele două premii oferite de cei trei membri ai juriului – Andrei Huțuleac, Nicoleta Hâncu și Eugen Jebeleanu -, Teatrul Național “I.L. Caragiale”, ca partener al festivalului încă de la prima ediție, a oferit un premiu special sub forma unei experiențe: o microstagiune de teatru tânăr, compusă din toate cele 5 spectacole aflate în competiție: Groapa cu nisip, Instituția, Romeo și Julieta, Wasted și Disney Thriller. Spectacolele sunt realizate de absolvenți și studenți ai UNATC “I.L. Caragiale”. 

Intrare gratuită și rezervări online

Intitulat #FestivalulContinuă, acest eveniment de susținere și promovare a tinerei generații de artiști se va desfășura în perioada 3 – 7 septembrie 2022, la Sala Mică a TNB. Intrarea este gratuită, iar rezervări online se pot face la adresa de e-mail contactfestserbanionescu@gmail.com, prin specificarea titlului spectacolului, a numărului de locuri solicitate, precum și a numelui persoanei care face rezervarea.

Program și detalii despre spectacole

3 septembrie, ora 20:00

Groapa cu nisip de Michał Walczak

regia Bianca Oprea 

info aici: https://bit.ly/3o0xrDX

 

4 septembrie, ora 20:00

Instituția (devised theatre)

regia Florin Liță

info aici: https://bit.ly/3yA8CDT

 

5 septembrie, ora 20:00

Romeo ± Julieta de William Shakespeare

regia Mihaela Sîrbu

info aici: https://bit.ly/3Px6UtX 

 

6 septembrie, ora 20:00

Wasted de Kae Tempest

regia Vlad Isăilă

info aici: https://bit.ly/3P7Shxn

 

7 septembrie, ora 19:00

Disney Thriller de Philip Ridley

regia Monica Stoica

info aici: https://bit.ly/3uPZxpw

Înainte. Acum. După. – mai mult decât un slogan

Atât această microstagiune, realizată la inițiativa Cristianei Gavrilă, coordonator al programului 9G la TNB, cât și premiul special oferit de TIFF regizorului Paul Chirilă, al cărui scurtmetraj – Caliban – l-am putut vedea la 2 Mai, vin ca o încununare a efortului pe care echipa noastră l-a depus în ultimele luni. Odată cu nașterea acestui festival, ne-am asumat misiunea de a-i ajuta pe cei mai tineri sau chiar de-o vârstă cu noi să aibă contexte în care să-și prezinte creațiile și să găsească oportunități pentru proiecte noi. De aceea, sloganul celei de-a doua ediții – Înainte. Acum. După. – nu se referă exclusiv la puntea temporală dintre generațiile de artiști sau la perioade istorice din realitatea socială și culturală a României, ci exprimă și dorința noastră de a realiza evenimente culturale în afara perioadei propriu-zise a festivalului. Iar această continuitate nu se poate asigura decât prin parteneriate solide cu instituții și structuri de tradiție din domeniul cinematografiei și al artelor spectacolului. Prin urmare, le suntem profund recunoscători Cristianei Gavrilă și lui Tudor Giurgiu, oameni care au ales să investească o parte din timpul și energia lor în viitorul teatrului și al filmului românesc. De asemenea, le mulțumim pe această cale tuturor partenerilor și sponsorilor noștri și îi invităm la microstagiunea #FestivalulContinuă!

 – Edda Coza, director PR & Comunicare, Festivalul de Teatru și Film “Șerban Ionescu”. 

Lasa comentariu