10 ani în zbor de pelican | Alexandru Dabija despre Șerban Ionescu

10 ani în zbor de pelican | Alexandru Dabija despre Șerban Ionescu

10 ani în zbor de pelican | Alexandru Dabija despre Șerban Ionescu

Pe 21 noiembrie 2012 s-a stins din viață actorul Șerban Ionescu. În 2021, această dată marca și sfârșitul unei prime ediții de festival de teatru și film dedicat memoriei lui, dar și prezentului de care arta nu se poate desprinde niciodată pentru a putea rămâne vie. 

Acum, la 10 ani de când și-a deschis aripile de pelican către un zbor în infinit, portretul lui Șerban Ionescu rămâne a fi recreat de cei care l-au cunoscut și alături de care și-a trăit viața, o viață în care creația sa s-a împletit permanent cu zborul prin lume. 

10 ani în zbor de pelican este un omagiu adus de prietenii săi cei mai dragi, care îl păstrează viu recompunându-i chipul din amintiri. Continuăm această arhivă sensibilă cu mărturiile regizorului Alexandru Dabija. 

Să-l pomenești pe Șerban nu înseamnă neapărat să înșiri complimente. L-am iubit pe Șerban ca pe cel mai dăruit actor pe care l-am cunoscut și am bombănit cînd a plecat prea devreme. Actorul care putea să joace orice. Acum, cînd revederea pare să se apropie, îl iubesc și mai tare. Zeii artei moderne refuză meșteșugul. Pelicanul era divin în meșteșugul lui. De uitare nici nu poate fi vorba!

ALEXANDRU DABIJA, regizor

Lasa comentariu