10 ani în zbor de pelican | Dorina Lazăr despre Șerban Ionescu

10 ani în zbor de pelican | Dorina Lazăr despre Șerban Ionescu

10 ani în zbor de pelican | Dorina Lazăr despre Șerban Ionescu

Pe 21 noiembrie 2012 s-a stins din viață actorul Șerban Ionescu. În 2021, această dată marca și sfârșitul unei prime ediții de festival de teatru și film dedicat memoriei lui, dar și prezentului de care arta nu se poate desprinde niciodată pentru a putea rămâne vie. 

Acum, la 10 ani de când și-a deschis aripile de pelican către un zbor în infinit, portretul lui Șerban Ionescu rămâne a fi recreat de cei care l-au cunoscut și alături de care și-a trăit viața, o viață în care creația sa s-a împletit permanent cu zborul prin lume. 

10 ani în zbor de pelican este un omagiu adus de prietenii săi cei mai dragi, care îl păstrează viu recompunându-i chipul din amintiri. Continuăm această arhivă sensibilă cu mărturiile actriței Dorina Lazăr. 

De-a amintirea…

Era un început de noiembrie, era Franța, era Bretagne, era undeva pe malul oceanului, un grup de actori nebuni cu un regizor pe măsură, care jucau Sganarelle în țara și în limba lui Molière.

Era atunci, imediat după revoluție, când credeam în toți și toate! În timpul spectacolului, Șerban Ionescu a primit un telefon care îl anunța că i s-a născut băiatul, scorpionul norocos și viitor artist, Carol!

După spectacol, euforia a fost măreață și s-a încheiat cu fericitul tată care, la cinci dimineața, dirija circulația în orașul Rennes.

După masă eram cu toții în golf, pe faleză, Șerban a coborât și cu un toiag a scris cu litere mari pe plajă: CAROL!

Cred că de acolo, de unde este, e mulțumit de ce face Delfinul lui!

DORINA LAZĂR, actriță

Lasa comentariu