10 ani în zbor de pelican | Horațiu Mălăele despre Șerban Ionescu

10 ani în zbor de pelican | Horațiu Mălăele despre Șerban Ionescu

10 ani în zbor de pelican | Horațiu Mălăele despre Șerban Ionescu

Pe 21 noiembrie 2012 s-a stins din viață actorul Șerban Ionescu. În 2021, această dată marca și sfârșitul unei prime ediții de festival de teatru și film dedicat memoriei lui, dar și prezentului de care arta nu se poate desprinde niciodată pentru a putea rămâne vie. 

Acum, la 10 ani de când și-a deschis aripile de pelican către un zbor în infinit, portretul lui Șerban Ionescu rămâne a fi recreat de cei care l-au cunoscut și alături de care și-a trăit viața, o viață în care creația sa s-a împletit permanent cu zborul prin lume. 

10 ani în zbor de pelican este un omagiu adus de prietenii săi cei mai dragi, care îl păstrează viu recompunându-i chipul din amintiri. Continuăm această arhivă sensibilă cu mărturiile actorului Horațiu Mălăele.

Șerban Ionescu a fost un actor. Mare. Foarte mare. Harul, inteligența și veșnicul lui neastâmpăr l-au făcut iubit de breaslă și de oamenii acestui pământ. Deși aburul aducerilor aminte e tot mai dens, nu voi uita niciodată că, împreună cu Șerban, am ocupat o vreme scenele teatrelor, că am locuit în câteva filme și că, prieteni fiind, am râs și am plâns împreună. Amintirea lui va dispărea, probabil, odată cu noi.

HORAȚIU MĂLĂELE, actor 

Lasa comentariu