10 ani în zbor de pelican | Victoria Dicu despre Șerban Ionescu

10 ani în zbor de pelican | Victoria Dicu despre Șerban Ionescu

10 ani în zbor de pelican | Victoria Dicu despre Șerban Ionescu

Pe 21 noiembrie 2012 s-a stins din viață actorul Șerban Ionescu. În 2021, această dată marca și sfârșitul unei prime ediții de festival de teatru și film dedicat memoriei lui, dar și prezentului de care arta nu se poate desprinde niciodată pentru a putea rămâne vie. 

Acum, la 10 ani de când și-a deschis aripile de pelican către un zbor în infinit, portretul lui Șerban Ionescu rămâne a fi recreat de cei care l-au cunoscut și alături de care și-a trăit viața, o viață în care creația sa s-a împletit permanent cu zborul prin lume. 

10 ani în zbor de pelican este un omagiu adus de prietenii săi cei mai dragi, care îl păstrează viu recompunându-i chipul din amintiri. Continuăm această arhivă sensibilă cu mărturiile actriței Victoria Dicu.

ȘERBAN IONESCU – Neuitatul!

Dincolo de faptul că era/este/va fi un actor gigantic, generos și hazos, suntem născuți în aceeași zi – 23 SEPTEMBRIE, iar asta ne-a unit și mai mult. Am început în TNB cu Inimă de câine, el în distribuție, eu trăgeam cu ochiul la tehnica impecabilă a domnului Rebengiuc! Cu ce giganți îmi făceam debutul…

El m-a speriat teribil: „Măi, dar ce faci tu aici? Tot timpul tragi cu ochiul???”

Zic: „Învăț! Fur meseria! În față am un actor, în spate cel mai actor!”

Zice: „Sunt cel mai!”

Zic: „Ești!” (el mă îndemnase să ne tutuim) 

Zice: „Și tu ești sandviș cultural” :)))

Ne distram copios! Nu țin minte să-l fi văzut trist, nervos mai da, dar nu trist! Eram așa mândră că suntem născuți în aceeași zi…

Apoi l-am văzut într-un sicriu rece și plângeam ca… după cineva extrem de drag și de NEUITAT! 

Îi sunt recunoscătoare pentru tot!

Să îți fie Lumină, Șerban! Și să fii mândru de Carol al tău, îți seamănă – se pare – mai ales la suflet! Noi o să ne vedem cândva, de zilele noastre, acolo Sus, în Ceruri, să ciocnim un pahar de ziua noastră! Dar eu mai stau puțin să mai clădesc ce am învățat și de la tine! Să fim Lumină, să-mi fii Veghe, om bun!

 VICTORIA DICU, actriță

Lasa comentariu