10 ani în zbor de pelican Alexander Manu despre Șerban Ionescu

10 ani în zbor de pelican Alexander Manu despre Șerban Ionescu

10 ani în zbor de pelican Alexander Manu despre Șerban Ionescu

Pe 21 noiembrie 2012 s-a stins din viață actorul Șerban Ionescu. În 2021, această dată marca și sfârșitul unei prime ediții de festival de teatru și film dedicat memoriei lui, dar și prezentului de care arta nu se poate desprinde niciodată pentru a putea rămâne vie. 

Acum, la 10 ani de când și-a deschis aripile de pelican către un zbor în infinit, portretul lui Șerban Ionescu rămâne a fi recreat de cei care l-au cunoscut și alături de care și-a trăit viața, o viață în care creația sa s-a împletit permanent cu zborul prin lume. 

10 ani în zbor de pelican este un omagiu adus de prietenii săi cei mai dragi, care îl păstrează viu recompunându-i chipul din amintiri. Continuăm această arhivă sensibilă cu mărturiile lui Alexander Manu.

Pentru mine, în anii ‘70, Șerban a simbolizat nebunia tinereții, pofta de viață, umorul înfometat de cunoaștere și cuvintele spumoase ale lui Cehov, Ionesco și ai lor vrăjitori. A plecat tânăr și frumos în mintea mea, iar aceste desene, cu pasărea care a devenit deja o metaforă, le dedic amintirilor care nu se sting. 

Cu drag, Șura. 

ALEXANDER MANU 

Lasa comentariu