Credința va salva arta lumii | Mesajul Magdei Catone

Credința va salva arta lumii | Mesajul Magdei Catone

Credința va salva arta lumii | Mesajul Magdei Catone

Citește mesajul din acest an al Magdei Catone, Președintele de Onoare al Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, care se va desfășura în perioada 22 – 29 iulie 2023, în stațiunea 2 Mai.

Credința mi-a fost și îmi este călăuză în viață. Datorită ei, am putut vedea mereu lumina. Chiar și acolo unde, în lipsa credinței, domnea un întuneric înspăimântător. Dublată de muncă, de efort neîntrerupt, credința a înflorit mereu sub forma unor împliniri, în primul rând sufletești, care mi-au dat putere și voință să fiu împreună cu oamenii și pentru ei, pe scenă și dincolo de ea, în teatru, în film, în viață. Fără credința că pot închina un festival memoriei lui Șerban nu v-aș fi spus astăzi cu bucurie: Dragii noștri, am ajuns la a treia ediție. Arta e la mare căutare și o veți găsi cu prisosință la 2 Mai, între 22 și 29 iulie 2023. 

 

Doar patru luni ne mai despart de credința că vom trăi împreună clipe de neuitat în compania a zeci, sute de artiști și artiste de toate vârstele, care ne vor umple sufletele de iubire. Fiindcă doar iubirea mai poate vindeca dezastrele lumii noastre, doar valurile Mării Negre ne vor mai alina puțin suferința în care înotăm fără direcție de câțiva ani încoace. 

 

Aceeași credință îmi spune că veți fi acolo, că veți veni în număr și mai mare decât anul trecut să sărbătorim împreună tot ce au teatrul și filmul, tot ce are arta mai bun și mai frumos: comuniunea. Am încredere că nu veți rata întâlnirile pe care festivalul nostru vi le va prilejui pentru că avem în urmă două ediții cu ecouri puternice, pozitive, luminoase, care au arătat că echipa asta minunată de tineri în care mi-am pus toată credința are determinare, curaj și creativitate fără margini. 

 

Poate că n-am fost suficient de generoasă înainte. Poate că n-am vorbit destul despre ei, oamenii tineri și extraordinari din spatele acestui festival. Sunt prietenii și colegii mei în aceeași măsură în care îi sunt lui Carol. Sunt incredibil de devotați misiunii îndrăznețe și meritorii de a sparge barierele dintre generații, înlocuindu-le cu punți de dialog, pavând căi noi de comunicare, deschizând drumuri către un viitor al artei trăite și create împreună, fără granițe și fără prejudecăți. 

 

Vă invit, așadar, artiști și iubitori de artă, de pretutindeni și din toate generațiile, să ne vedem la 2 Mai, să descoperim ce ne unește și ce putem învăța unii de la ceilalți, să-i sărbătorim atât pe Pelicanu’ și ai lui prieteni din Cer și de pe pământ, cât și pe cei care-și deschid astăzi aripile pentru primul lor zbor spre zenitul culturii. 

„Nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul este invizibil pentru ochi.” spunea Antoine de Saint-Exupéry. Aștept să ne revedem cu inima deschisă  la a treia ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”!

MAGDA CATONE

Președintele de Onoare al Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”

Lasa comentariu