Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

BAD FEMINIST

spectacol de teatru-dans cu un titlu inspirat de cartea scriitoarei feministe Roxane Gay

SPECTACOL ÎN COMPETIȚIE

DURATA: 59′

DATA ȘI LOCUL PREMIEREI: 28 mai 2021, CNDB

SINOPSIS

Avem în fața noastră imaginea unei femei care este concentrată exclusiv pe corpul ei, care își găsește fericirea doar în lucruri mărunte și care își petrece timpul liber cu alte femei, care fac „lucruri pentru femei” și vorbesc despre „subiecte de femei” , femeia manechin, femeia obiect, femeia „talie, coapse, picioare”.

GALERIE FOTO

DISTRIBUȚIA

Denisa Anastasiu

Maria-Luiza Dimulescu

Emma Mateciuc

CONCEPTUL ȘI COREGRAFIA

Maria-Luiza Dimulescu

TEXT

Maria-Luiza Dimulescu

Emma Mateciuc

Andrei Redinciuc

SCENOGRAFIA

Miruna Croitoru 

SOUND DESIGN

Adrian Piciorea

MUZICA ORIGINALĂ

Adrian Piciorea

David Luncă 

Daniel Stănciucu

LIGHTING DESIGN

Miruna Croitoru

VOCI

Nix Jillings, Andrei Stăncescu

FOTO AFIȘ

Emma Mateciuc

VIDEO

Cătălin Rugină

Andrei Redinciuc

MONTAJ

Maria-Luiza Dimulescu

MULȚUMIRI

Raluca Ghiță

Cristina Misirgic

Cătălin Rugină

Centrul Național al Dansului București

Avem în față imaginea unei femei «model», supusă presiunilor societății. Ea se conformează indicațiilor oferite și încearcă să se ridice la nivelul așteptărilor. Nereușind să împlinească toate criteriile pentru a fi validată ca femeie «ideală», este măcinată pe interior, golită de orice urmă de umanitate și sfârșește pierdută în eter, devenind un observator neputincios al propriei existențe fragile. În «Bad feminist», femeia reacționează din inerție și nu își permite să ia decizii. De fapt, spectacolul oglindește o societate dominată de anomalii în care artificialul și uniformizarea iau locul naturaleții și caracteristicilor distinctive ale fiecărui om, iar sensibilitatea și frumusețea sexului feminin sunt acaparate de obsesia de a atinge perfecțiunea.

MARIA-LUIZA DIMULESCU

coregrafă

Îmbrățișez eticheta de bad feminist pentru că sunt om. Sunt dezordonată. Nu încerc să fiu un exemplu. Nu încerc să fiu perfectă. Nu încerc să spun că am toate răspunsurile. Nu încerc să spun că am dreptate. Încerc doar – încerc să susțin ceea ce cred, încerc să fac ceva bun în această lume, încerc să fac gălăgie prin scrisul meu, în timp ce sunt și eu însămi: o femeie căreia îi place rozul și îi place să devină ciudată și, uneori, dansează pe muzica despre care știe, știe că este teribilă pentru femei și care, uneori, se prostește cu reparatorii, pentru că este mai ușor să-i lași să se simtă macho decât să îi aduci pe un teren moral înalt.

ROXANE GAY

scriitoare

URMĂREȘTE MAGDA QUIZ CU MARIA LUIZA DIMULESCU! 

MAGDA QUIZ este o serie de întâlniri între Magda Catone, directoarea festivalului, și tinerii creatori de teatru ale căror spectacole, aflate în competiție, le puteți viziona gratuit în perioada 18 – 21 noiembrie. 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE YOUTUBE!

Abonează-te la canalul nostru de Youtube și fii la curent cu fiecare surpriză pe care ți-o pregătim. Vizionează spoturile festivalului, urmărește seria de mini-cronici cu Irina-Margareta Nistor și descoperă trailerele tuturor filmelor și spectacolelor din această ediție specială.

EXPLOREAZĂ TOATE SECȚIUNILE FESTIVALULUI

 

Toate evenimentele ediției din 2021 sunt gratuite și  la doar un click distanță. 12 spectacole de teatru tânăr, 8 scurtmetraje realizate de tineri cineaști, 3 lungmetraje din filmografia actorului Șerban Ionescu, două conferințe despre teatru și film și încă pe atâtea surprize…

Detalii

Start Sfarsit Categorie
noiembrie 18, 2021 7:00pm noiembrie 20, 2021 7:00pm
: