Te bucuri de 50+ evenimente culturale gratuite la malul mării. Susține un festival la fel. aproape la fel. altfel.

Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

byron

CONCERT

durata: 2h

line-up:

Dan Byron (voce, chitară, flaut)

 6fingers (clape, chitară, voce)

 Dan Georgescu (chitară)

 Laszlo Demeter (bass)

 Andrei Ilie (tobe)

» PREZENTARE

byron cântă rock cu influențe diverse, s-au înființat în 2006 și au lansat de atunci 7 albume de studio și trei DVD-uri live. Sunt obișnuiți să cânte atât pe scene mari de festival în fața a mii de spectatori, cât și wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni. Au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că era o provocare de neratat și au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România. Din când în când fac concerte de improvizație 100% (seria Impromptu) și în decembrie 2014 au filmat la Teatrul Național din Cluj concertul „Electric Marching Band” cu o fanfară militară și un cor de elevi, a cărui lansare pe DVD a fost susținută printr-un scurt turneu de proiecții în cinematografe. Apoi a urmat albumul „Eternal Return”, care a fost înregistrat în High Resolution la Dublin în celebrele studiouri Windmill Lane și masterizat la Londra la Abbey Road. 

La sfârșitul anului 2016, trupa a susținut un turneu național pentru sărbătorirea a 10 ani de activitate, concertul de la București fiind filmat și difuzat de Televiziunea Națională. Începutul lui 2017 a adus cu el câte un album propriu de studio de la fiecare membru al trupei (plus sunetistul), cele cinci materiale fiind reunite în proiectul comun „Solo Together”.

Primul single lansat în 2018, „Anima”, este una dintre piesele compuse de către formație în songwriting session-ul avut la Transylvania Guesthouses în Cincșor, piese care se regăsesc pe noul album de studio byron, compus în totalitate în limba română și lansat în noiembrie 2019. „Nouă” este un album despre noi, despre România, dedicat nouă. Un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

» VIDEO

» DISCOGRAFIE

Forbidden Drama – CD, 2007
Acoustic Drama – DVD, 2008
A Kind of Alchemy – CD, 2009
Perfect – CD, 2011
Live Underground – DVD/Blu-ray, 2012
30 Seconds of Fame – CD, 2013
Melancolic – OST „Rămâi cu mine” – CD, 2014
Electric Marching Band – DVD, 2015
Eternal Return – CD, 2015
Nouă – CD, 2019

» GALERIE FOTO

» EXPLOREAZĂ TOATE SECȚIUNILE FESTIVALULUI

Detalii

Start Sfarsit Categorie
iulie 22, 2022 10:30pm iulie 22, 2022 11:30pm
:

Strada Gheorghe Bunoiu
2 Mai, Constanța România
+ Hartă Google

 

Te bucuri de 50+ evenimente culturale gratuite la malul mării. Susține un festival la fel. aproape la fel. altfel.