Înainte. Acum. După.

Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

GROAPA CU NISIP

de Michał Walczak

SPECTACOL ÎN COMPETIȚIE

durata: 1h15

data și locul premierei: 10 martie 2022, UNATC

» SINOPSIS

Groapa cu nisip este povestea unei relații și, în același timp, povestea multor relații. Groapa cu nisip, spațiu ludic, spațiu al copilăriei, devine loc de întâlnire, de apropiere, de confruntare pentru El și Ea, Protasie și Milka, Băiețelul și Fetița, Bărbatul și Femeia.

Eu cred că omul este făcut în așa fel încât să aibă nevoie de celălalt, numai că n-a învățat cum să fie împreună.

Werner Fassbinder,  Lacrimile amare ale Petrei von Kant

» GALERIE FOTO

Groapa cu nisip  e un spectacol care mi-e foarte drag. Sunt multe pentru mine în spectacolul ăsta: e debutul ca regizor, e o căutare personală și un proces de lucru intim și onest cu o super-echipă. Cred foarte mult în oameni și în colaborări în teatru, cred că dacă ai o echipă bună jumătate din treabă e făcută. Cred că teatrul este în primul rând despre întâlniri: întâlniri între oameni și întâlniri între oameni și idei. Ca regizor propui o idee și uneori ai norocul să găsești oamenii potriviți la momentul potrivit pentru ideea respectivă și atunci începe o căutare împreună. Când întâlnirea asta funcționează, te simți mai puțin singur, simți că ai găsit oameni care să intre în luptă cot la cot cu tine. E ceva ce nu poate fi descris în cuvinte. Când am văzut prima dată un șnur al spectacolului am fost cumva surprinsă: nu l-am recunoscut întru totul; era al meu și nu mai era al meu, devenise al nostru. Așa îmi imaginez că e să crești un copil. Are ceva magic profesia asta.

BIANCA OPREA

regizoare

Suntem cu toții niște copii care am fost nevoiți să ne facem mari. Să uităm de acel nucleu care dă esența personalității noastre pentru că avem lucruri cu care trebuie să ne confruntăm, lucruri de oameni mari care trebuie tratate într-un stil de oameni mari. De ce e important să ne conectăm cu copilul din noi, cu nevoile, cu lipsurile și dorințele sale? Groapa cu nisip este un spațiu al depersonalizării, un spațiu în care doi adulți își permit să fie copii din nou pentru a se putea cunoaște la nivel primar, în spatele tuturor filtrelor și măștilor pe care trebuie să le punem pentru a exista și a ne proteja în societate. Groapa cu nisip este despre ceva aparent foarte simplu care devine extraordinar de complicat. Este despre cunoaștere de sine, despre joacă, emoție, bucurie, conectare, regret, dar și speranță.  Este un spectacol care arată că de fapt nu suntem pe atât de adulți pe cât ne place să credem, care ne amintește că din când în când trebuie să ne amintim și de copilul din noi și să petrecem mai mult timp cu el.  Și poate să ne răspundem cine este super vrăjitorul nostru și unde putem să-l găsim. Pentru că, din fericire, nu suntem singuri.

razvan mindruta

RĂZVAN MÎNDRUȚĂ

actor

      DISTRIBUȚIA

      PROTASIE

      Răzvan Mîndruță

      MILKA

      Irina Artenii

REGIA ARTISTICĂ

Bianca Oprea

DECOR

Theodor Niculae

COSTUME

Maria Constantin

LIGHTING DESIGN

Alexandru Agafiței

REGIA TEHNICĂ

Delia Neculau

DISTRIBUȚIA

PROTASIE

Răzvan Mîndruță

MILKA

Irina Artenii

REGIA ARTISTICĂ

Bianca Oprea

DECOR

Theodor Niculae

COSTUME

Maria Constantin

LIGHTING DESIGN

Alexandru Agafiței

REGIA TEHNICĂ

Delia Neculau

» EXPLOREAZĂ TOATE SECȚIUNILE FESTIVALULUI

Detalii

Start Sfarsit Categorie
iulie 18, 2022 7:00pm iulie 18, 2022 8:30pm
:

Strada Gheorghe Bunoiu nr. 426
2 Mai, Constanța România
+ Hartă Google