Înainte. Acum. După.

Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

INSTITUȚIA

Devised Theatre

SPECTACOL ÎN COMPETIȚIE

durata: 1h30

data și locul premierei: 4 martie 2022, UNATC

» SINOPSIS

Instituția este un spectacol neconvențional, realizat după metoda Devised Theatre. În urma participării la un program de voluntariat în cadrul ONG-ului S.O.S. Satele Copiilor, studenții de la Masterul de Pedagogie Teatrală au creat acest spectacol de teatru educațional, pornind de la poveștile și mărturiile copiilor instituționalizați. 

» GALERIE FOTO

Instituția este proiectul meu preferat de până acum. Fiind un spectacol neconvențional, nu lasă spectatorul să fie un simplu martor al celor desfășurate pe scenă, ci îl obligă să ia parte direct la acțiune. Încă de la intrarea în sală se stabilește raportul de egalitate dintre cei prezenți. Distanța între actor și public se șterge, iar în momentul în care primești în mână un dosar cu șină, ești atenționat că acolo, în instituție, „ești doar un număr”. Oricine poate fi oricând strigat pentru a se prezenta pe scenă, actori și spectatori deopotrivă. Ceea ce mă fascinează pe mine este sinceritatea cu care spectatorii ajunși acolo își povestesc fărâme de viață, căldura de care dau dovadă atunci când îi ascultă pe alții și ușurința lor de a redeveni copii pentru o clipă. Ei sunt cei care fac ca acest spectacol să fie mereu altfel, mereu proaspăt. Instituția este despre ei, despre greutățile vieții într-o țară comunistă dar și despre bucuriile unei copilării simple, despre copii mai puțin norocoși și, nu în ultimul rând, despre conștientizarea faptului că distanța dintre mine și celălalt nu e atât de mare pe cât am crede.

ALEXANDRA CORLAN

actriță

Caracteristica principală a acestui spectacol este imprevizibilitatea, care apare atât pentru noi, actorii, cât și pentru spectatori. Nu este confortabil, dar este necesar. Consider că îndeplinește adevăratul scop al teatrului, acela de a-l modifica pe spectator, pentru că se prezintă o poveste actuală, serioasă, care rămâne în mintea publicului și generează întrebări.

GABRIEL HRIȚCU

actor

Instituția este un spectacol făcut cu mult suflet. Este un spectacol-poveste în care tu, om din public, creionezi alături de actori poveștile unor copii instituționalizați și, de asemenea, îți faci povestea ta auzită. E un spectacol ce-ți dă aripi și te face să crezi în tine și în visurile tale. În acest spectacol sunt Mara. Am o pasiune pentru povești și abia aștept să ascult și povestea ta.

ALEXANDRA PRIBEAGU

actriță

DISTRIBUȚIA

MIA: Andreea Moustache

VICTOR: Emanuel Varga

MARA: Alexandra Pribeagu

DAVID: Gabriel Hritcu

ELENA: Alexandra Corlan

ANDY: Aurelian Culea

REGIA ȘI SCENOGRAFIA

Florin Liță

LIGHTING DESIGN

Alexandru Agafiței

SOUND DESIGN

Andrei Georgescu

VIDEO

Pavel Popescu

» EXPLOREAZĂ TOATE SECȚIUNILE FESTIVALULUI

Detalii

Start Sfarsit Categorie
iulie 19, 2022 7:00pm iulie 19, 2022 8:40pm
:

Strada Gheorghe Bunoiu nr. 426
2 Mai, Constanța România
+ Hartă Google