Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

MIHAIL ȘI ACHIM

DURATA

11′

SINOPSIS

Doi frați își coboară turma de oi din munte la începutul iernii. În timp ce se iau la trântă, dispare una dintre oi iar fratele mai mare, Mihail, se duce să o caute. Văzând că acesta nu se mai întoarce și afară se înnoptează, Achim pleacă  să-l caute în pădure.

PREMII

Scurtmetrajul Mihail și Achim a obținut Premiul Ovidiu Bose Paștină acordat de Fundația Anonimul la Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul 2021.

Anul trecut, în timp ce filmam un documentar despre o familie nevoiașă într-un sat din apropierea orașului meu natal, am fost complet fascinat de copiii pe care am avut șansa să-i întâlnesc. Departe de tehnologie și evoluția științifică, bucuria, recunoștința și energia lor m-au făcut să mă gândesc la nevoile primordiale ale oamenilor, la relația noastră cu natura. Cu Mihail și Achim am vrut să observ un anumit mod de viață de care suntem foarte îndepărtați acum, o atmosferă a legăturii profunde dintre om și natură.

THEODOR IONIȚĂ

regizor

GALERIE FOTO

URMĂREȘTE IRINA’S REVIEW 

Irina-Margareta Nistor recomandă scurtmetrajul lui Theodor Ioniță, Mihail și Achim.

REGIA ȘI SCENARIUL
Theodor Ioniță
PRODUCĂTORI
Daniel Nuță
Ela Gavrilă
IMAGINEA
Alin Ciuchi
DECOR
Andrei Șova
COSTUME
Raluca-Elena Popa
MUZICA
Subcarpați
MONTAJ
Cristina Popa
SOUND DESIGN
Florin Tăbăcaru

VEDEM MIHAIL ȘI ACHIM ÎN

20 noiembrie - 22, 2021 in

EXPLOREAZĂ TOATE SECȚIUNILE FESTIVALULUI

 

Toate evenimentele ediției din 2021 sunt gratuite și  la doar un click distanță. 12 spectacole de teatru tânăr, 8 scurtmetraje realizate de tineri cineaști, 3 lungmetraje din filmografia actorului Șerban Ionescu, două conferințe despre teatru și film și încă pe atâtea surprize…

VIZIONEAZĂ

opt dintre cele mai recente scurtmetraje românești și pătrunde în universul creator al tinerilor cineaști. Alexandru Pintică, Lucia Chicoș, Andrei Redinciuc, Teona Galgoțiu, Theodor Ioniță, Alma Buhagiar, Andrei Olănescu și Carina Dașoveanu te invită să descoperi temele de care ei sunt atrași și problemele pe care le observă în societate și le chestionează cu mijloacele celei de-a șaptea arte.

 

URMĂREȘTE

apoi dialogul dintre Andi Vasluianu, Iulia Rugină și Mihaela Sîrbu și află ce răspunsuri oferă ei la FILM QUIZ BOWL. După ce ți-ai luat porția de râs și de plâns despre industria cinematografică din România și ai reflectat asupra ideilor expuse de invitații noștri,

 

FĂ-ȚI NIȘTE POPCORN ȘI RELAXEAZĂ-TE:

e timpul să vezi trei filme impresionante cu actorul Șerban Ionescu în roluri principale. Iar dacă ești student la film sau debutant, nu uita să te înscrii la atelierul de cinematografie susținut de Bogdan George Apetri.

 

BUCURĂ-TE

de toate aceste evenimente gratuite din confortul propriei locuințe și exprimă-ți părerea despre tot ce ai văzut.

 

ȘI URMĂREȘTE-NE ȘI PE YOUTUBE!

Detalii

Start Sfarsit Categorie
noiembrie 20, 2021 9:00pm noiembrie 22, 2021 9:00pm
: