Te bucuri de 50+ evenimente culturale gratuite la malul mării. Susține un festival la fel. aproape la fel. altfel.

Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

PRIMII PAȘI ÎN TEATRU ȘI FILM

CONFERINȚĂ

invitați:

Cristiana Gavrilă

Doru Nițescu

» PREZENTARE

Primii pași în teatru și film este o conferință publică, dedicată tinerilor artiști ale căror spectacole și scurtmetraje vor fi prezentate în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. Moderat de Edda Coza, evenimentul îi are ca invitați pe Cristiana Gavrilă, teatrolog și coordonator al programului 9G la TNB, și pe Doru Nițescu, regizor și Președinte al Senatului UNATC „I.L. Caragiale”. Tema principală adusă în dezbatere gravitează în jurul oportunităților profesionale pe care le au la îndemână proaspăt absolvenții facultăților de teatru și film din România.

» INVITAȚI

CRISTIANA GAVRILĂ

 

Absolventă a secției de teatrologie la UNATC, ex-secretar literar la Teatrul Bulandra și la Teatrul Național „I.L. Caragiale” și editor al secțiunilor de teatru la revistele Time Out București și BeWhere!, Cristiana Gavrilă coordonează programul pentru tineri artiști de teatru 9G la TNB din cadrul Centrului de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava” al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București. Este co-autor al antologiei „Actori poeți, Poeți actori“ (Brumar, 2008) și al volumului „Academia itinerantă Andrei Șerban – Cartea atelierelor“ (Nemira, 2013).

DORU NIȚESCU

Doru Nițescu este prof. univ. dr. habil. la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, București – Facultatea de Film, Departamentul Regie, producție. A ocupat succesiv, la UNATC „I. L. Caragiale”, funcțiile de Prodecan al Facultății de Film, Prorector și Director al Departamentului Regie de film și TV, Producție de film. În prezent, este Președintele Senatului UNATC. Este membru UCIN și Dacin Sara. A absolvit Regia de film la UNATC „I. L. Caragiale” în 2000, la clasa prof. Elisabeta Bostan. Imediat după absolvire și-a început cariera didactică. În paralel, a lucrat ca asistent de regie și regizor secund pentru mai multe filme românești, inclusiv „Niki Ardelean colonel în rezervă”, regia Lucian Pintilie. A absolvit cursurile de Master în Comunicare audio-vizuală (2001) și a devenit Doctor în Cinematografie și media, în 2008, cu o teză despre Federico Fellini. Filmele sale de scurtmetraj au fost selecționate la festivaluri de film din Műnchen, New York, Karlovy Vary, Bologna etc. Filmul de debut în lung metraj a fost selecționat la festivalurile din Sarajevo, Göteborg și Beijing. A avut patru nominalizări la Premiile Gopo și cinci la Premiile UCIN. 

» EXPLOREAZĂ TOATE SECȚIUNILE FESTIVALULUI

Detalii

Start Sfarsit Categorie
iulie 22, 2022 3:00pm iulie 22, 2022 5:00pm
:

Strada Gheorghe Bunoiu
2 Mai, Constanța România
+ Hartă Google

 

Te bucuri de 50+ evenimente culturale gratuite la malul mării. Susține un festival la fel. aproape la fel. altfel.