O conferință ludică despre lumea teatrului românesc. O întâlnire între prieteni vechi care abia așteaptă să depene amintiri despre spectacolele lor de suflet. Un roundtable cu trei artiști care răspund întrebărilor provocatoare din bolul de sticlă. Ceva ce nu trebuie ratat. Sau toate la un loc. Vom vedea ce va fi. Duminică, 21 noiembrie, de la 14:00. Până atunci, vă facem cunoștință cu cei trei invitați: Șerban Pavlu, Andreea Grămoșteanu și Andrei Huțuleac.
Înainte. Acum. După.

- Acest eveniment a trecut.

THEATRE QUIZ BOWL

Noi discutăm mereu în termenii geniului, ca şi când toţi regizorii ar fi geniali şi toţi actorii buni. Un regizor genial poate să lucreze şi fără să treacă prin facultate. Poate să-şi înceapă activitatea rudimentar, după care să înveţe făcând sau privindu-i pe alţii. Pentru un regizor care nu e genial, şcoala e importantă – evident, dacă traversezi şcoala de actorie, înţelegi resorturile şi ceea ce simte un actor în momentul în care lucrează. Aici e vorba mai ales despre comunicarea dintre regizor şi actor.
ȘERBAN PAVLU
actor

Șerban Pavlu este actor de teatru și film. S-a născut în București, pe 29 iunie 1975. În 1997 a absolvit Academia de Teatru și Film (actuala UNATC „I.L. Caragiale”), la clasa profesorului Alexandru Repan. Din 1998 este angajat al Teatrului Bulandra din București, unde a jucat, până în prezent, în peste 20 de spectacole. A lucrat cu regizori reputați precum Liviu Ciulei, Cătălina Buzoianu, Dinu Cernescu, Alexandru Darie, Yuri Kordonsky, Alexandru Tocilescu și Alexandru Dabija. Experiența sa în domeniul cinematografiei este, de asemenea, prolifică, Șerban Pavlu jucând, din 1995, în peste 50 de filme ale unor regizori importanți precum Lucian Pintilie, Radu Jude, Cristi Puiu, Nae Caranfil și Radu Muntean.
Eu nu cred că noi, ca națiune, suntem azi foarte toleranți. Doar zicem că suntem. Dar ne aruncăm repede să judecăm. E mai ușor să pui etichete. Ne grăbim să facem asta. Însă poți să ai niște surprize colosale din partea oamenilor. Și e vital să-ți dai timp să descoperi oameni. Unde alergi? Către ce alergi? Fii atent la omul de lângă tine, că s-ar putea să schimbe ceva în tine. Dar asta necesită muncă. Și nu mai vrea nimeni să muncească azi. La noi, cultura se face la TV. Din păcate. Și ce vezi acolo? Că se poate și așa… Iar noi, ca branșă, ar trebui să înțelegem că suntem responsabili. Și că trebuie să le arătăm oglinda.
ANDREEA GRĂMOȘTEANU
actriță

Andreea Grămoșteanu este actriță de teatru și film. S-a născut la Constanța, pe 30 octombrie 1978. În 2007 a absolvit studiile de master la UNATC „I.L. Caragiale”, clasa profesorului Gelu Colceag. Este angajată la Teatrul Mic din București unde, din 2005, a jucat în peste 10 spectacole. În 2019 a primit premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar pentru interpretarea rolului Barbara din spectacolul Ținutul din miezul verii, regia Vlad Massaci, în cadrul Festivalului de Teatru „Elvira Godeanu”. În 2006 a debutat în filmul Un acoperiș deasupra capului, iar anul acesta a obținut Premiul de interpretare feminină la Festivalul Internațional de Film de la Moscova, pentru rolul principal din lungmetrajul #dogpoopgirl, în regia lui Andrei Huțuleac.
Teatrul se află într-o perioadă nefericită. Pe de altă parte, tot ce a descoperit psihologia americană din anii ’60 și până acum ne arată că oamenii sunt tentați să compare mereu prezentul cu trecutul în favoarea celui din urmă. «Pe vremuri» era tot timpul mai bine. Lucrurile sunt cum sunt și, dacă sunt așa, probabil că așa trebuie să fie. Și în teatru, ca și în lume, a dispărut conștiința faptului că fiecare individ reprezintă o rotiță a unui mecanism care este mai important decât el însuși.
ANDREI HUȚULEAC
actor

Andrei Huțuleac este actor de teatru, scenarist și regizor de film. S-a născut în Galați, pe 7 decembrie 1990. În 2014 a absolvit studiile de licență în actorie la UNATC „I.L. Caragiale”, iar în 2016 și-a finalizat și studiile de masterat în cadrul aceleiași universități. A jucat în peste 20 de spectacole la Teatrul Metropolis, Teatrul Bulandra, Teatrul Dramaturgilor Români, precum și la alte teatre independente din București (Godot, Teatrul LUNI de la Green Hours). Este deținătorul a două premii Uniter pentru cel mai bun actor în rol principal (pentru rolul Randle P. McMurphy din spectacolul Zbor deasupra unui cuib de cuci, direcția de scenă Victor Ioan Frunză și pentru rolul Wolfgang Amadeus Mozart din spectacolul Amadeus, direcția de scenă Victor Ioan Frunză).