Înainte. Acum. După.

Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

UN COPIL PE UN LITRU DE BENZINĂ

de Ioana Toloargă

spectacol devised, creat în cadrul rezidenței Fresh Start de la Reactor de creație și experiment

SPECTACOL ÎN COMPETIȚIE

DURATA: 1h14

DATA ȘI LOCUL PREMIEREI: 29 august 2021, Reactor de creație și experiment

SINOPSIS

Trei oameni într-o benzinărie, la jumătatea drumului. O femeie de serviciu, un benzinar, un client și o zi pe care o tot trăiești. Un pod care se construiește și se dărâmă peste un lac, un drum spre Paris, un copil în burta mamei, în spațiul straniu dintre umor absurd și tragedie cotidiană. Cât conținem și cât ne conțin amintirile noastre? Cum ne împăcăm cu tot ce ni se întâmplă? Ne e de ajuns simplul triumf că reușim să avem un corp, o identitate, o memorie? Ce trebuie să dăm la schimb ca să mergem mai departe?

GALERIE FOTO

Ne-am întâlnit la o rezidență de teatru devised și am căutat o atmosferă stranie și fragilă în lucrul cu memoria și fricile noastre, cu umorul grotesc, cu pornirile noastre criminale. Ioana Toloargă a scris un text sensibil şi comic, care s-a aşezat în spațiul liminal, plurivalent creat de Cosmin Stancu, cu mişcarea ghidată de Sergiu Diță, pe muzica imersivă a Marei Borodi. Dorian Leonte este o divă, e mezinul cald şi talentat – ştie să dozeze între absurd şi firesc şi să facă un lip sync bestial. Armand Crișan e aproape drăcesc şi aproape american, co-creator până la ultima repetiție şi dement până la penultima. La Oana Jipa te uiți şi nici nu ştii dacă e mai mult forță sau senzualitate, nu-ți dai seama dacă să răzi sau să te emoționezi, are și viteză și tehnică și disponibilitate. Din creația tuturor, a ieșit «Un copil pe un litru de benzină»: ciudat, încâlcit, întunecos.

IRISZ KOVACS

regizoare

DISTRIBUȚIA

Armand Crișan

Oana Jipa

Dorian Leonte

REGIA

Irisz Kovacs

SCENOGRAFIA

Cosmin Stancu

COREGRAFIA

Sergiu Diță 

MUZICA

Mara Borodi

SUNET ȘI LUMINI

Cătălin Filip

EXPLOREAZĂ TOATE SECȚIUNILE FESTIVALULUI

Toate evenimentele ediției din 2021 sunt gratuite și  la doar un click distanță. 12 spectacole de teatru tânăr, 8 scurtmetraje realizate de tineri cineaști, 3 lungmetraje din filmografia actorului Șerban Ionescu, două conferințe despre teatru și film și încă pe atâtea surprize…

Detalii

Start Sfarsit Categorie
noiembrie 21, 2021 3:00pm noiembrie 22, 2021 3:00pm
: