Te bucuri de 50+ evenimente culturale gratuite la malul mării. Susține un festival la fel. aproape la fel. altfel.

Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

UN OM EGAL UN OM

după Bertolt Brecht

SPECTACOL ÎN COMPETIȚIE

DURATA: 1h18

DATA ȘI LOCUL PREMIEREI: 10 aprilie 2021, Platoul „Ion Sava”, UNATC

SINOPSIS

Trei soldați își pierd cel de-al patrulea camarad în timpul unui jaf. Nevoiți să îl înlocuiască cât mai repede, soldații rămași transformă un hamal din port în soldatul „perfect”. Spectacolul vorbește despre remodelarea identității personale, identitate supusă presiunilor traumatizante ale războiului. 

GALERIE FOTO

Lumina unui spectacol este unul dintre cele mai importante aspecte în definirea conceptului regizoral, în căutările estetice și creative pe care echipa le parcurge de la text la premieră. Spectacolul «Un om egal un om», în regia lui George Anton, a fost o experiență inedită din perspectiva lighting designului. Am căutat să realizez o schemă de iluminare care să aducă realitate scenei, jucându-ne apoi cu ficțiunea și cu trecerea de la realism la expresionism.

IONUȚ DUMITRAȘCU

lighting designer

Spectacolul «Un om egal un om» este o invitație la introspecție, care prezintă obiectiv fațetele psihologice ale omului. Actualitatea lui nu poate fi contestată tocmai pentru că vorbește despre aspecte general valabile, despre modul indirect în care caracterul unui om poate fi schimbat involuntar în ALTCINEVA sau ALTCEVA. Prin spațiul propus, îi invit pe spectatori să conștientizeze că noi suntem incluși în acțiunea prezentată, desprinși din aceeași lume ca personajele. Noi asistăm activ la aceste evenimente pentru că pretextele acțiunii sunt, de fapt, teme cotidiene care ne frământă. Nota comică a spectacolului ne face să empatizăm cu protagonistul pentru ca finalul să ne dezvăluie un adevăr general valabil: psihicul nostru este expus continuu la factori perturbatori.

RADU GHEORGHIȚOIU

scenograf

DISTRIBUȚIA

GALY GUY: David Drugaru

VĂDUVA BEBICK: Teona Stavarachi

JERAIAH JIP: Dragoș Stoica

URIA SHELLEY: Maruca Băiașu

JESS MAHONEY: Luca Rădulescu

POLLY BAKER: Silviu Neagoe

REGIA ȘI ADAPTAREA TEXTULUI

George Tudor Anton

SCENOGRAFIA

Radu Gheorghițoiu

Elisabeta Onoriu

ASISTENȚĂ SCENOGRAFIE

Maria Pană

ILUSTRAȚIA MUZICALĂ

The Brechtians

LIGHTING DESIGN

Ionuț Dumitrașcu

OPERATOR SUNET

Ionuț Streza

MULȚUMIRI

Ștefania Ispas 

EXPLOREAZĂ TOATE SECȚIUNILE FESTIVALULUI

Toate evenimentele ediției din 2021 sunt gratuite și  la doar un click distanță. 12 spectacole de teatru tânăr, 8 scurtmetraje realizate de tineri cineaști, 3 lungmetraje din filmografia actorului Șerban Ionescu, două conferințe despre teatru și film și încă pe atâtea surprize…

Detalii

Start Sfarsit Categorie
noiembrie 21, 2021 5:00pm noiembrie 22, 2021 5:00pm
:

 

Te bucuri de 50+ evenimente culturale gratuite la malul mării. Susține un festival la fel. aproape la fel. altfel.