OPEN CALL ATELIER PLAYWRITING

The Play Sessions

atelier de playwriting cu Peca Ștefan

Despre atelier

The Play Sessions își propune să ofere o experiență practică și ludică pentru participanți care, într-o suită de sesiuni creative cu dramaturgul Peca Ștefan vor dezvolta împreună ideile lor de texte pentru scenă având mereu în vedere conexiunea personală și profundă cu materialul și posibilitățile dramaturgice cele mai ofertante indicate de aceasta.

Pe parcursul acestei explorări comune se vor revizita noțiunile fundamentale ale scrierii dramatice și se vor căuta uneltele de storytelling care să ajute autorii în procesul lor specific de lucru și de joacă imaginativă.

Obiectivul sesiunilor creative este ca la finalul lor participanții să obțină cea mai bună formă de structură dramatică pentru piesa lor la momentul respectiv și să plece acasă cu un un plan de lucru concret pentru dezvoltarea ulterioară a textului.

Cerințe de înscriere

  1. O pagină formată din trei paragrafe (max. 3750 caractere). 

În primul paragraf, o foarte scurtă descriere a ta și ce te-a atras cel mai mult să începi să scrii teatru. 

În al doilea paragaf, un rezumat al ideii sau poveștii tale așa cum e ea în momentul de față. Iată câteva întrebări la care te poți gândi. S-ar putea să nu ai toate răspunsurile și e absolut ok, spune-mi atât cât știi la momentul de față. Despre ce este piesa și dacă ai o temă de la care pleci? Ce te-a atras cel mai mult să abordezi subiectul și tema respectivă? Unde și când se întâmplă? Care e conflictul central? Cine este personajul principal? (Ce vrea să obțină? Ce are de pierdut?) Care ar fi numărul minim de personaje cu care povestea poate fi spusă? Ai deja un final? Care este tonul piesei și emoția sau experiența emoțională cu care ar fi ideal ca spectatorii să plece acasă? Care ar fi punctul ei forte din punct de vedere teatral? 

În al treilea paragraf, spune-mi despre ce te-ar interesa cel mai mult să aprofundezi sau să investighezi în timpul atelierului legat de scrisul pentru scenă, în afară de lucrul la piesa ta. 

Iar acum te invităm să te înscrii la atelierul de dramaturgie, coordonat de Peca Ștefan, prin completarea formularului online de mai jos. Înainte de a introduce informațiile, te rugăm să citești Regulamentul de participare la a patra ediție a ȘI festival. Termenul-limită pentru înscrieri este 20 mai 2024.

Sorry. This form is no longer available.