REGULAMENT DE PARTICIPARE

SCOP: Asociația Culturală Șerban Ionescu organizează a patra ediție a ȘI festival (ex-Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”), în perioada 20 – 27 iulie 2024, în stațiunea 2 Mai, cu scopul de a-i susține pe tinerii creatori de teatru, film și arte vizuale din România, precum și de a promova artiștii și cultura locală la nivel național. 

Art. 1 OPEN CALL

OPEN CALL 4în1 pentru a patra ediție a ȘI festival este dedicat tinerilor artiști din România, absolvenți din ultimii 4 ani ai facultăților cu profil artistic. Persoanele eligibile sunt invitate să se înscrie, prin completarea unor formulare online disponibile pe siteul www.sifestival.ro la unul sau mai multe dintre cele 4 apeluri pentru competiția de teatru (spectacole), competiția de film (scurtmetraje), atelierul de arte vizuale sau atelierul de scriere dramatică. 

Art. 1.1. 

Termenul-limită pentru înscrierea la ateliere sau a spectacolelor și scurtmetrajelor este 20 mai 2024. Toate spectacolele, scurtmetrajele și persoanele care se vor înscrie după termenul-limită vor fi considerate neeligibile. 

Art. 1.2.  

Spectacolele eligibile pentru înscriere trebuie să fi avut premiera în ultimii trei ani (2022, 2023, 2024) și să fie realizate de o echipă de creație din care cel puțin jumătate din membri sunt tineri creatori de teatru (actori, regizori, coregrafi, scenografi etc.), studenți și/sau absolvenți ai facultăților de teatru din ultimii 4 ani.

Art. 1.3. 

Spectacolele eligibile pot fi produse fie de facultăți/universități de profil, fie de teatre/organizații culturale independente. Nu sunt eligibile spectacolele produse de teatre de stat, dar sunt acceptate producțiile preluate de acestea.

Art. 1.4. 

Scurtmetrajele eligibile pentru înscriere trebuie să fi avut premiera în ultimii trei ani (2022, 2023, 2024) și să fie realizate de o echipă de creație din care cel puțin jumătate din membri sunt tineri creatori de film (regizori, actori, scenariști, scenografi, directori de imagine etc.).

Art. 1.5.  

Scurtmetrajele eligibile pot fi producții independente sau pot fi produse de facultăți/universități de profil. Nu sunt eligibile scurtmetrajele finanțate de CNC.

Art. 1.6. 

Persoanele eligibile pentru a participa la atelierul de arte vizuale sunt studenții și absolvenții din ultimii 4 ani ai facultăților/universităților de arte și arhitectură. (ex.: scenografi, designeri, graficieni, sculptori, pictori etc.)

Art. 1.7.

Persoanele eligibile pentru a participa la atelierul de scriere dramatică sunt studenții și absolvenții din ultimii 4 ani ai facultăților de teatru cu o minimă experiență în domeniul dramaturgiei. (ex: participare la alte ateliere de playwriting, piese scrise în cadrul altor rezidențe care au fost sau nu montate etc.)

 

Art. 2 SELECȚIE 

Spectacolele și scurtmetrajele care vor fi prezentate în secțiunea competițională la cea de-a patra ediție a ȘI festival vor fi selectate în baza formularelor de înscriere online de către o comisie formată din membri ai echipei de conducere a festivalului. Participanții la ateliere vor fi selectați în baza formularelor de înscriere online de către coordonatorii acestora: Velica Panduru (atelierul de arte vizuale) și Peca Ștefan (atelierul de scriere dramatică).

Art. 2.1. 

Spectacolele și scurtmetrajele selectate vor fi anunțate în cadrul unui eveniment de lansare a celei de-a patra ediții a ȘI festival, care va avea loc în luna iunie. Participanții selectați pentru ateliere vor fi anunțați via e-mail în luna iunie.

Art. 2.2. 

Din totalul de spectacole eligibile înscrise vor fi selectate 5 producții. Spectacolele selectate vor urma să se joace la a patra ediție a ȘI festival, în perioada 20 – 27 iulie 2024.

Art. 2.3. 

Din totalul de scurtmetraje eligibile înscrise vor fi selectate maximum 10 filme. Scurtmetrajele selectate vor urma să fie proiectate în timpul festivalului, în perioada 20 – 27 iulie 2024.

Art. 2.4.

Din totalul de persoane eligibile înscrise la ateliere, vor fi selectate între 5 și 10 persoane pentru fiecare atelier.

Art. 2.5.

După anunțarea oficială a spectacolelor și scurtmetrajelor selectate, reprezentanții acestora vor primi, via e-mail, informații și solicitări cu privire la buna desfășurare a promovării, deplasării și participării acestora la festival. Reprezentanții sunt obligați să răspundă solicitărilor în termen de 2 zile. În caz contrar, organizatorilor festivalului le revine dreptul de a descalifica spectacolele/scurtmetrajele selectate. 

Art. 3 PARTICIPARE ȘI JURIZARE

Spectacolele și scurtmetrajele selectate în programul celei de-a patra ediții a ȘI festival vor fi jucate/proiectate în perioada 20 – 27 iulie 2024, conform unui program care va fi disponibil la mijlocul lunii iunie și comunicat tuturor participanților prin e-mail. 

Art. 3.1.

Echipele spectacolelor și scurtmetrajelor selectate vor beneficia de cazare pe durata festivalului, existând și posibilitatea ca organizatorii să nu poată oferi cazare participanților decât pe o durată limitată, care va fi comunicată în timp util acestora.

Art. 3.2.

Participanții la ateliere vor beneficia de cazare pe durata desfășurării acestor activități.

Art. 3.3.

Spectacolele și scurtmetrajele selectate vor fi incluse în secțiunea competițională a festivalului, urmând a fi jurizate de 3 artiști de teatru și film. 

Art. 3.4.

Înscrierea și participarea spectacolelor, scurtmetrajelor și a tinerilor artiști în festival presupune acceptarea acestui Regulament de către toți membrii echipelor de creație și toate persoanele care se înscriu. 

MAGDA CATONE

Președinte de Onoare

CAROL IONESCU

Co-director executiv

DAN COZA

Co-director executiv

EDDA COZA

Director de viziune și comunicare

Partenerii și sponsorii care ne susțin