REGULAMENT DE PARTICIPARE

SCOP: Asociația Culturală Șerban Ionescu organizează a treia ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, în perioada 22 – 29 iulie 2023, în stațiunea 2 Mai, cu scopul de a-i susține și promova pe tinerii creatori de teatru și film din România și de a valorifica creațiile de teatru și film reprezentative ale culturii românești. 

Art. 1 OPEN CALL

În urma lansării OPEN CALL-ului dedicat tinerilor creatori de teatru și film, aceștia își vor putea înscrie spectacolele/scurtmetrajele sau se vor putea înscrie ca voluntari la a doua ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu” prin completarea unor formulare online disponibile  pe siteul  www.festivalulserbanionescu.ro

Art. 1.1. 

Termenul limită pentru înscrierea spectacolelor/scurtmetrajelor/voluntarilor este 1 iunie 2023. Toate spectacolele/scurtemetrajele și persoanele care se vor înscrie după termenul limită vor fi considerați/considerate neeligibile. 

Art. 1.2.  

Spectacolele eligibile pentru înscriere trebuie să fie avut premiera în 2021, 2022 sau 2023 și să fie realizate de o echipă de creație din care cel puțin 50% dintre membri sunt tineri creatori de teatru (actori, regizori, coregrafi, scenografi etc.), studenți și absolvenți ai facultăților de profil din ultimii trei ani.

Art. 1.3. 

Spectacolele eligibile pot fi produse fie de facultăți/universități de profil, fie de teatre/instituții culturale independente. Nu sunt eligibile spectacolele produse de teatre de stat. 

Art. 1.4. 

Scurtmetrajele eligibile pentru înscriere trebuie să fi avut premiera în ultimii 4 ani și să fie realizate de o echipă de creație din care cel puțin 50% dintre membri sunt tineri creatori de film (regizori, actori, scenariști, scenografi, directori de imagine etc.).

Art. 1.5.  

Scurtmetrajele eligibile pot fi producții independente sau pot fi produse de facultăți/universități de profil.

Art. 1.6. 

Cei care se înscriu pentru programul de voluntariat al festivalului trebuie să fie studenți sau absolvenți ai facultăților cu profil artistic (teatru, muzică, arte plastice, film etc.). 

Art. 2 SELECȚIE 

Atât spectacolele și scurtmetrajele care vor fi prezentate la a trei ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, cât și membrii echipei de voluntariat vor fi selectați în baza formularelor de înscriere online de către o comisie formată din membrii echipei de conducere a festivalului: Magda Catone, Carol Ionescu, Dan Coza, Edda Coza și Andrei Redinciuc. 

Art. 2.1. 

Spectacolele și scurtmetrajele selectate vor fi anunțate printr-un comunicat oficial pe siteul www.festivalulserbanionescu.ro. Membrii echipei de voluntariat selectați vor fi anunțati individual printr-un e-mail oficial.

Art. 2.2. 

Din totalul de spectacole eligibile înscrise vor fi selectate doar 6 producții. Spectacolele selectate vor urma să se joace la a treia ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, în perioada 22 – 29 iulie 2023.

Art. 2.3. 

Din totalul de scurtmetraje eligibile înscrise vor fi selectate 10-15 filme. Scurtmetrajele selectate vor urma să fie proiectate în timpul festivalului, în perioada 22-29 iulie 2023.

Art. 2.4.

Din totalul de persoane eligibile înscrise în programul de voluntariat al ediției curente vor fi selectați 10 participanți. 

Art. 2.5.

După anunțarea oficială a spectacolelor și scurtmetrajelor selectate, reprezentații acestora vor primi via e-mail informații și solicitări cu privire la buna desfășurare a promovării, deplasării și participării acestora la festival. Reprezentanții sunt obligați să răspundă solicitărilor în termen de 2 zile. În caz contrar, organizatorilor festivalului le revine dreptul de a descalifica spectacolele/scurtmetrajele selectate. 

Art. 3 PARTICIPARE ȘI JURIZARE

Spectacolele și scurtmetrajele selectate în programul celei de-a treia ediții a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu” vor fi jucate/proiectate în perioada 22 – 29 iulie 2023, conform unui program care va fi disponibil la mijlocul lunii iunie și comunicat tuturor participanților prin e-mail. 

Art. 3.1.

Echipele spectacolelor și ale scurtmetrajelor selectate vor beneficia de cazare. Specificațiile vor fi comunicate ulterior via e-mail. 

Art. 3.2.

Voluntarii vor beneficia de cazare pe toata durata desfășurării festivalului.

Art. 3.3.

Spectacolele și scurtmetrajele selectate vor fi incluse în cele două secțiuni competiționale ale festivalului, urmând a fi jurizate de artiști de teatru și film. 

Art. 3.4.

Înscrierea și participarea spectacolelor, scurtmetrajelor și a voluntarilor în festival presupune acceptarea acestui Regulament de către toți membrii echipelor de creație și toate persoanele care se înscriu. 

MAGDA CATONE

Președinte de Onoare

CAROL IONESCU

Co-director executiv

DAN COZA

Co-director executiv

EDDA COZA

Director de viziune și comunicare